Utställare

”Morgondopp”

Av Peter Schamaun, Fanny Dorthé och Claes Dorthé

Fanny Dorthé är utbildad inredningsarkitekt på konstfack i Stockholm och jobbar nu som inredningsarkitekt i London samt driver sitt egna företag där hon fokuserar mer på konstnärliga och sociala verk och installationer. Claes Dorthé är utbildad möbelsnickare med mästarbrev, han jobbar mot företag i New York samt med konstinstallationer, senast byggde han ett verk för Lunds universitets 350 års jubileum. Peter Schamaun är utbildad modedesigner på modeakademin i Antwerpen. Han har en internationell karriär inom modebranschen och jobbar parallellt som konstnär.

Med våra diverse bakgrunder och kunskaper så har vi länge pratat om att skapa något tillsammans. När möjligheten att få ställa ut på Helsingborgs floating art festival kom upp så bestämde vi oss för att köra. Detta är det första av flera gemensamma konstverk vi kommer att göra tillsammans.

“Its a story about a man who fell off a skyscraper? On his way down past each floor, he kept saying to reassure himself: So far so good… so far so good… so far so good. How you fall doesn’t matter. It’s how you land!” (La Haine 1996)

Morgondopp är en tolkning av känslan att falla. Om det så är med huvudet före, helt okontrollerat eller kontrollerat och med meningen. Konstverket består av tre fallande människor och vattnet i Pixlapiren. Vattnet i sig har en viktig roll då det skapar en spänning mellan fallet och slutet av fallet.

 

      

 

Ladda ner idéskiss

”Geo”

Av Timothy Avery

Timothy Avery är graffitikonstnär i grunden och har de senaste åren kombinerat graffiti med mer traditionella konsttekniker. Efter att ha spenderat största delen av sin uppväxt åt olika sporter utvecklades hans intresse för graffiti i tidig tonår som ett resultat av en sportrelaterad olycka. Sedan dess har graffiti utvecklats till en livsstil som starkt präglar hans konstnärliga uttryck och vardag. I samband med Floating Art skapade Timothy verket ” Geo” som speglar hans konstnärliga stil med geometriska mönster och experimentella approach. Såväl som att förflytta hans konstnärliga uttryck från en vägg till en mer levande 3D miljö.

”Infinity dimension”

Av CDIX

Info kommer snart.

”Climate refugees”

Av Kim Berkhuizen

Pingviner på ett isflak är ganska harmlöst och gulligt. Men varför har de hamnat i Helsingborg? 

Med detta verket vill Kim sätta fokus på klimatförändringarna som smälter glaciärer och massiva istäcken i alarmerande fart, och förändrar livet för både djur och människor för all framtid.

Kim Berkhuizen har sin ateljé på konstnärskollektivet Fröfabriken i Landskrona och målar abstrakta och grafiska tavlor och jobbar även med tillfälliga och permanenta installationer.

”Exhale from the depth” 

Av Henrietta Paulina Kozica

Henrietta Paulina Kozica bor i Höganäs och arbetar med konst i offentliga rum, bildkonst och illustration. Henrietta är autodidakt och arbetar med ett organiskt, surrealistiskt och fantasifullt uttryck. Under åren har hon medverkat på större utställningar både i Sverige och utomlands.

Konstverket ”EXHALE FROM THE DEPTH” skapat till Floating Art Festival är som en utandning från djupets källa. Den handlar om människans existens där den mänskliga konstruktionen (byggklossarna) hålls i balans, flyter och växer i symbios genom kopplingar till det biologiska systemet och elementen vatten, jord, luft och eld.
”EXHALE FROM THE DEPTH” kan beskådas dygnet runt genom belysning i huskropparna som skapats av solenergi.

Vill du se mer av Henriettas verk kan du besöka galleri, ateljé och studio Kozica & Daniel som öppnar under hösten i gamla spritfabriken i Ödåkra. Följ Kozica & Daniel på youtube, IG @kozicadaniel @henriettakozica.

Frågor?

Mejla pixlapiren@helsingborg.se